Πελματογράφημα

Ο πελματογράφος είναι μία διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Oυσιαστικά, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης, διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας των παθήσεων των ποδιών και της μυοσκελετικής κινητικής ανάλυσης της βάδισης.

Οι πελματογράφοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε  τρισδιάστατες γραφικές μορφές και κάνουν ευδιάκριτες πλέον τις ανατομικές παραλλαγές και τις παθήσεις των κάτω άκρων.

Από την ανάλυση του πελματογραφήματος, έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών  ορθωτικών πελμάτων σύμφωνα με τα ευρήματα, ώστε αυτόματα με τη διάγνωση να δίνεται και η ενδεδειγμένη εξατομικευμένη λύση.
Με την ανάλυση του πελματογραφήματος και σε συνεργασία με εξειδικευμένους κατασκευαστές ορθωτικών, κατασκευάζονται ειδικά ορθοπεδικά πέλματα για άτομα που παρουσιάζουν κάποια συστηματική πάθηση με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες ή που στην καθημερινότητά τους νιώθουν τα πόδια τους λειτουργικά ανεπαρκή.


Ορθωτικό πέλμα


Αντιμετωπίζονται διάφορες εμβιομηχανικές δυσλειτουργίες και παθήσεις, όπως πτώση μεταταρσίου, πλατυποδία, άκανθα πτέρνης, τενοντίτιδες στα κάτω άκρα κλπ. και διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης.


Αντιμετώπιση βλαισής πτέρνας με ορθωτικό πέλμα

Επιπλέον, παθήσεις στα πόδια των παιδιών μπορούν να εντοπιστούν με πελματογράφημα και να αντιμετωπιστούν με το ενδεδειγμένο για την περίπτωση ορθωτικό πέλμα.

 

Μεταφορά στην αρχή της σελίδας